Mad & vin, Hoteller og Mythos Mosel

Mad & Vin - en seng & Mythos Mosel:-)

 

 

 

Reil

 

Super hotel med topservice, ditto restaurant og et venligt personale. Dejlig terrasse med udsigt direkte til floden.

 

 

 

Bernkastel-Andel

 

Bo hos vinbonden: Dejlige ferieboliger centralt beliggende tæt på Bernkastel centrum. Særdeles rimelige priser. Rent og pænt.

 

Feriehuset "Riesling"

 

Feriehuset "Mosella"

 

Ps.: Pragtfulde vine:-)

 

 

 

Echternacher Hof

 

Kinheim

 

Dejligt Bed & Breakfast samt kunst & kulturcaféen Bonaparte

 

En af de danske vinimportører - Propperiet - har en spændende blog. Læs bl.a. om Turen går til Mosel

 

Også Atomwine har en flot portefølje af vine fra Mosel

 

Og Vinova forhandler vine fra Weingut Rinke

Mosel og Rhinen kan nemt nås i bil på en dag. Fra grænsen er der cirka 700 kilometer til Rüdesheim. Fordelen ved at køre i egen bil er blandt andet, at man kan proviantere med de mange gode vine. Vælger man at flyve, vil lufthavnene i Frankfurt og Köln være oplagte. Her kan man så leje bil. Endelig er der mange, som foretrækker en busrejse med et fastlagt program, overnatninger og så videre. Der findes mange busoperatører, som tilbyder all-inclusive-rejser.

 

Generelt er perioden fra midten af april til slutningen af oktober at foretrække. Især forår og efterår er skønne - med pil opad til efteråret, som er smukkest og byder på mest stabilt vejr og masser af vinfester i forbindelse med høsten. Sommer er højsæson med højere priser og flest turister.

 

Prisniveauet omkring Mosel og Rhinen er nogenlunde som i det øvrige Tyskland. Et turistklassehotel med god standard fås nemt for cirka 700 kroner. En treretters menu på restaurant koster cirka 250 kroner, og vin og øl koster noget mindre end herhjemme. I Moselområdet er Bitburg den lokale øl.

 

På andre områder er Tyskland også billigere end Danmark - det gælder alt fra parkeringsafgifter over museumsentré til offentlig transport.

 

Få mere at vide på www.germany.travel/dk

 

Også FDM Travel har gode tips til en tur:-)

 

 

Mythos Mosel...smag på vinene

 

Hvert år i første weekend efter pinse, arrangerer en gruppe yngre vinavlere - organiseret i foreningen Moseljünger - åbent hus og masser vinsmagninger hos størstedelen af vinavlerne ved Mosel. Her har du mulighed for at smage vine fra op imod 120 vingårde fordelt på 30 lokationer. Læs mere om Mythos Mosel. I 2018 er Stairs n´ Roses deltager; De er gæster hos Statsweingut Mosel. Steffens-Kess gæster Timo Dienhart, Römerkelter og Meulenhof er gæst hos Pauly Bergweiler i Bernkastel-Kues.

 

Det koster kun 30,- euro for én dag og 50,- for 2 dage og giver dig adgang til at smage på op til 6 forskellige vine fra hver af de deltagene vinavlere. Regn selv ud hvor mange forskellige vine det er! Og husk at spytte ud efter hver smagning - eller aftal hjemmefra hvem der kører:-) Don´t drink & drive! (ps: Det rigtige svar er 720 mulige vine!)

Wenn wir Fotos verwendet haben, die urheberrechtlich geschützt sind, werden diese umgehend entfernt. Bitte senden Sie eine E-Mail an info@mosel-vin-konsulat.dk

Kontakt vedr. dette website:info@mosel-vin-konsulat.dk Der henvises derudover til Rotweiss.dk