Turist i Mosel

Turist i Mosel

Denne side indeholder få men gode links til interessante byer, steder, seværdigheder o.s.v. Yderligere oplysninger kan findes hos Mosel Weinkulturland eller Moselland Touristik

 

Byen er en af Tysklands mange dobbeltbyer, og har været forenet med en bro over Mosel siden 1898. Med omkringliggende områder har Traben-Trarbach noget over 6.000 indbyggere. Flere turisbåde sejler her fra byen til eksempelvis Bernkastel-Kues

 

 

 

Bernkastel har siden romertiden været kendt for sin produktion af vin. Bernkastel blev i 1905 administrativt forenet med Kues på Mosels vestlige bred. Byen har en vindyrkningsskole og flere kursteder, der sammen med handel og turisme udgør det økonomiske grundlag.

 

 

 

Trier er Tysklands ældste by, beliggende ved floden Mosel i staten Rheinland-Pfalz og i nærheden af grænsen til Luxembourg.

 

Under Julius Cæsar lagde romerne de keltiske trevanere under sig mellem 58 f.Kr. og 50 f.Kr. Da de romerske provinser blev reorganiseret i år 16 f.Kr., besluttede Augustus, at Trier, da kaldt Augusta Treverorum, skulle være regionshovedstad. Fra år 259 til 274 var Trier hovedstad for den galliske del af romerriget.

 

Byen er kendt for sine velbevarede romerske bygninger, blandt andet Porta Nigra, den bedst bevarede byport nord for Alperne, et fuldstændigt amfiteater, ruiner af romerske bade, og den store,såkaldte basilika, den romerske kejser Konstantin den Stores tronsal, som i dag er en luthersk kirke.

 

Trier er det ældste bispesæde i Tyskland. I middelalderen var ærkebiskoppen af Trier også en betydningsfuld fyrste, der kontrollerede landområder fra den franske grænse til Rhinen. Han var en af de syv kurfyrster, som kårede kejsere af det tysk-romerske rige.

 

Byer: Cirka afstand fra Bernkastel-Kues:

 

Trier Tysklands ældste by ca. 50 km

 

Luxemburg Storby ca. 80 km

 

Cochem og Beilstein Spændende Moselbyer ca. 75-90 km

 

Idar-Oberstein Edelsteinhochburg ca. 40 km

 

Bernkastel Historisk by ca. 2,5 km

 

 

Borge og kirker:

 

Reichsburg Cochem Cochem ca. 75 km

 

Burg Eltz Münstermaifeld ca. 80 km

 

Burg Pyrmont Roes ca. 73 km

 

Burg Lissingen Gerolstein ca. 70 km

 

Dom & Basilika Trier ca. 50 km

 

Burg Landshut Bernkastel-Kues ca. 2,5 km

 

 

Museer:

 

Dt. Edelsteinmuseum Idar-Oberstein ca. 40 km

 

Historiske Kobberbjergværk Fischbach bei Idar-Oberstein ca. 45 km

 

Flyudstilling Hermeskeil Hermeskeil ca. 60 km

 

Rh.Landesmuseum & Karl-Marx Haus Trier ca. 50 km

 

Eifeler Glockengiesserei Brockscheid ca. 40 km

 

Moselvin museum Bernkastel-Kues ca. 3 km

Wenn wir Fotos verwendet haben, die urheberrechtlich geschützt sind, werden diese umgehend entfernt. Bitte senden Sie eine E-Mail an info@mosel-vin-konsulat.dk

Kontakt vedr. dette website:info@mosel-vin-konsulat.dk Der henvises derudover til Rotweiss.dk